Isolering med papiruld

Papiruld er en lidt nyere isoleringsmetode og derfor er kendskabet til det ikke helt så stort. Et af de meste almindelig spørgsmål jeg får omkring papiruldsgranulat er om det ikke er brandfarligt. Grunden til netop spørgsmål er selvfølgelig at folk mener papir kan brænde, og det kan det jo på normal vis også, men granutlatet behandles med brandhæmmende salte og er derfor stort set umuligt at sætte ild i.

Hvad er papiruld lavet af?

Det er faktisk en rigtig og miljøvenlig process. Papiruld er nemlig lavet af gamle aviser, og det er derfor næsten 100% genbrugsmaterialer. Aviser har den helt rigtige sammensætning af cellulosefibre til at give en god isoleringseffekt. Selve produktionen sker ved at aviserne puttes i en stor maskine der river dem i små stykker og tilsætter de nødvendige salte mm. For at de bliver prepareret korrekt.

Hvordan arbejder man med papiruld?

Papirulden skal sprøjtes på plads med en stor slange, i teorien kan man sagtens bruge store sække og så fordele det herfra, men man opnår det bedste resultat ved at få granulatet spredt rundt med en slange. På den måde kommer man nemmere ud i krogene, hvor papirulden i øvrigt slår alle andre materialer fordi den nemt og sikkert lægger sig i alle hjørner, og derfor giver den bedste isolering her. Prøv at se illustrationerne her, de viser virkelig godt forskellen på de traditionelle bats, og så papiruld.

Hvad kan papirulden bruges til?

Man bruger i dag produktet til isolering stort set alle steder med undtagelse af isolering af krybekælder. Men hvis man skal isolering en etageadskillelse, ydervægge, indervægge eller måske på loftet så er granulat en nem og god løsning.