Hulmursisolering

Hulmursisolering går i bund og grund ud på at man undersøger om den isolering der er i væggene i huset er tilstrækkelig, og i nogen tilfælde om den overhovedet er til stede. Det er desværre ikke undersøgelse man selv kan lave, men de fleste isoleringsfirmaer lader det være en del af prisen hvis man efterfølgende vælger dem til, at udfører isoleringen, og på den behøver det ikke være en dyr omgang, at undersøge forholdene.

Hvis der ikke er nok isolering i væggen, vil man kunne reducere varmeudslippet gennem væggen ved at isolere hulrummet, og det er deraf navnet kommer. Når man skal isolere hulrummet i væggen så borer man en 20 mm stort hul i fugen i væggen, og igennem det hul sprøjter man så isoleringen ind i væggen. Efterfølgende lukker håndværkeren hullet igen men en fugemasse der ligner cementen på væggen 99% og man kan derfor ikke umiddelbart se at der har været nogen i gang.

Hvad koster det?

Der er faktisk ikke ret meget arbejde i at blæse isolering ind i væggen, men der er en del udstyr involveret, og så selvfølgelig materialerne der skal bruges som isolering. Man bruger oftes papiruld til denne type isoleringsopgaver og selvom den ligger i den dyre ende af skalaen på isoleringspriser, så tjener det sig hurtigt hjem igen.

Hvis man går fra ingen isolering i væggene til en god isolering, så vil man typisk kunne spare omkring 4500kr om året. Isoleringsopgaven koster omkring en 10.000 kr at få udført, og man vil altså derfor i løbet af 2-3 år have tjent isoleringen hjem igen. Herefter er det bare at nyde de kommende års besparelser på varmeregningen.

En termisk undersøgelse kan klarlægge varmeudslip

Hvis man ikke synes det er smart at borer hul i væggen for at se om der mangler isolering, så kan man med fordel starte med en undersøgelse med et termisk kamera. Det vil ret hurtigt kunne afsløre om der er store mængder varmeudslip i væggen.

Inden man påbegynder isoleringsopgaver så bør man næsten altid start med en termisk undersøgelse for, at klarlægge, hvor man bedst kan sætte ind og dermed hurtigt opnå en god besparelse. Man siger at optil 70% af varmen slipper ud igennem loftet, og det kan derfor være en god ide at få kigget på isoleringen på loftet, her siger man typisk at der skal være 300-350mm isolering.

På vidoen nedenfor kan du se hvordan hulmursisolering foregår:

Skal man bruge en lokal håndværker til opgaven?

Det mener jeg ikke nødvendigvis man bør gøre, i stedet for skal man overveje mulighederne og undersøge priserne på markedet. Fx. har jeg set tilbud på hulmursisolering fra hotpaper.dk som var 5000kr billigere end konkurrenten, som jeg vil undlade at nævne her. Det man kort sagt kan sige, er at din besparelse allerede starter inden du har købt opgaven, hvis du undersøger markedet grundigt.