Billige varme i sommerhuset

Sommerhuset kommer altid sådan lidt i anden række i budgettet og derfor er det rart at alting er billigt omkring det. Der er rigtig mange der ikke bruger der sommerhus om vinteren, og her er det selvfølgelig billigst bare at lukke ned for det hele, men der er også mange som nyder sommerhuset både sommer og vinter, og her er der forskellige muligheder for billig opvarmning.

Brændeovn

Brændeovnen er billigt og CO2 neutral, hvis den altså bruges rigtigt. Og så levere den en særdeles effektiv varme som hurtigt spreder sig rundt i både store og små huse. Der er dog et par ting man skal være opmærksom på med brændeovnen.

Det først er at man skal have plads til brændet, enden kan man bruge træ som fylder meget og er lidt uhandy at have med og gøre, eller også kan man bruge træbriketter.  Sidste nævnte er nemmere at håndtere, og nemmere at opbevare, de skal dog altid stå tørt, så et skur hvor du lige har en krog du ikke bruger er optimalt.

Hvis du vælger træbriketter som en løsning, så vær opmærksom på, at nogen lande spare voldsomt på omkostningerne under produktionen. Det er derfor ikke nogen god ide at hente dem hjem fra øst landende. Tag hellere at bestille dem i god kvalitet her hjemme, det kunne fx. være hos Greenii. Hvis du har meget plads, så husk at der som oftest er mængderabat hvis man køber flere paller.

Varmepumpe er også en mulighed

Fordelene ved den løsning er, at man kan have den kørende når man ikke er tilstede. Med brændeovnen er man nødsaget til at lukke ned for huset når man ikke er der, og så går der et par timer før der er gang i det når man dukker op igen. Varmepumpen arbejder med strøm som energikilde, og derfor er der kun grænser hvis strømmen går.

SMS styring er et af de nyere tiltag på området, og det giver en super god mulighed for, at have varmepumpen kørende på laveste blus når man ikke er der, og så lige sende en SMS til den inden man kommer om at man er på vej, så skruer den op for varmen.

Hvis du har fået blod på tanden så kan du fx. finde varmepumper hos Verdo.dk, de har et større udvalg og bruger egne installatører.

Hold dig fra elvarme

El varme er dyrt, og det skal man holde sig fra. Man siger at man typisk at få 3-3,5 gange så meget varme for pengene med en varmepumpe som man kan med elvarme.