Tætningslister – noget for dig?

Hvordan sparer man en masse penge? Det er vist noget vi alle sammen gere vil vide. Især når man har hus, bil, have, børn og en masse andet, der stille men sikkert suger pengene ud af kontoen hver eneste måned. Udgifter er der nok af og der kommer bare hele tiden flere og flere. Men faktisk kan det lade sig gøre at spare en del penge, hvis man bare lige gør en smule for det selv. Læg budgetter, hold øje med den billige benzin og køb ind i discountbutikker. Der kan være mange mange penge at spare på langt sigt.

Men et af de steder hvor du virkelig kan gøre en stor forskel er på din varmeregning. Rigtigt mange danskere betaler i dag skyhøje beløb i varme og el. Især hvis det er de stakler der har kastet sig over elvarme. Men der er en rigtig stor synder som rigtig mange overser, nemlig utætte vinduer. Faktisk kan utætte vinduer koste dig mange hundrede kroner i varme hvert eneste år. Måske endda tusinde.

Medmindre man har mod på at gå ud og få en håndværker til at udskifte hele molevitten er der bare ikke så meget at stille op, vel? Forkert. Der er en meget simpel og effektiv løsning på problemet. Tætningslister til vinduer. Ja, det har i mange år været et fyord. Tætningslister til vinduer var noget man brugte til at lappe dårligt håndværk og ikke noget man var glad for at have i hjemmet.

Men i dag forholder det sig helt anderledes. Tætningslister til vinduer og døre er en vital del til at holde varmen inde og larmen ude. Det laves pænt og professionelt og kan på langt sigt spare mange penge, som man jo sikkert godt kunne bruge på andre ting.

Jamen så skal der til at bestilles håndværkere og det koster MANGE penge, ikke sandt? Forkert igen. Tætningslister til vinduer er ganske lette at sætte op, så længe du ikke er bange for at for beskidte fingre og sved på panden. Men er det ikke et problem kan du helt selv montere dine tætningslister til vinduer og døre. Selv hvis du vil have en håndværker til at montere dem, er det en af de ting der falder ind under håndværkerfradraget. Det er blevet indført for 2013 og 2014, så der kan være store penge at spare det næste års tid, hvis du ikke evner at gøre det selv.

Fordelene ved tætningslister er mange. Du sparer penge på varmen. Derudover holder listerne støj og lignende ude og om sommeren kan de endda hjælpe allergikere, da de også holder pollen ude. Så der er ikke mange undskyldninger for IKKE at benytte tætningslister til vinduer og døre, uanset om du bor i en ældre bolig eller om du skal bygge nyt. Næsten alle vil have god nytte af tætningslister. Især i disse tider, hvor man gerne vil have så meget for sine penge som muligt.