Tager tilstandsrapporten højde for boligens grad af isolering?

Når du skal sælge dit hus, så skal du i langt de fleste tilfælde indhente en tilstandsrapport for at gøre køberen opmærksom på husets generelle tilstand. I den forbindelse kan det være rart at vide om rapporten egentlig tager højde for graden af isolering?

Det gør den i en vis forstand

Hvis din isolering ikke fejler noget som helst, så vil den højst sandsynligt ikke blive nævnt i tilstandsrapporten. Hvis isoleringen derimod har noget, der ligner en skadende effekt på boligen, så vil den uden tvivl blive nævnt i tilstandsrapporten.

Hvis du lige har brugt en masse penge på efterisolering inden boligsalget, og derfor er lidt træt af, at der ikke bliver gjort opmærksom på det, så frygt ej. Investeringen i efterisolering bliver ikke nævnt i tilstandsrapporten, men derimod i energirapporten.

Energirapporten viser, hvor god din bolig er til at holde på varmen og hvor meget den bruger af varme, el og andet energi. Hvis du for eksempel har brugt en masse penge på efterisolering, så vil køberen kunne se det i energirapporten, hvor det vil stå nævnt, at boligen er god til at holde på varmen grundet en optimal isolering af for eksempel ydremuren.

Er en tilstandsrapport nødvendig i et boligsalg?

I langt de fleste tilfælde er du nødsaget til at indhente en tilstandsrapport. Det er de færreste købere, der ønsker at købe en bolig som de reelt set intet ved noget om. Tilstandsrapporten giver jo et praj om, hvordan husets tilstand forholder sig, og det er noget enhver køber er interesseret i at vide mere om.

 

Hvis det er første gang, at du skal indhente en tilstandsrapport, så anbefales det at tage et nærmere kig på siden http://tilstandsrapport-danmark.dk. På denne side kan du læse alt, hvad der er værd at vide om huseftersyn og lignende. Du kan bl.a. lære, hvordan du indhenter den billigst mulige tilstandsrapport.