Udskift til varmepumpe og spar penge

Har du elvarme, naturgas eller oliefyr, så kan det være en fordel for dig at skifte til varmepumpe. Det koster naturligvis lidt at få den installeret, men over tid er der penge at spare. Udover, at der er besparelser, så er varmepumpen faktisk også mere miljøvenlig og energibesparende. En udskiftning til en varmepumpe vil koste mellem 70.000 kr. og 150.000 kr., men det er penge, der er godt givet ud. Varmepumpen er en investering, der gør dit hjem mere miljøvenligt, og på sigt vil du spare en hel del på varmeregningen.

Hvordan sparer jeg penge?

Afhængigt af din nuværende varmeløsning kan du spare op til 58% på varmeregningen årligt ved at skifte til varmepumpe. Efter 5 til 8 år har pumpen tjent sig selv ind, og du vil fortsat have den billigste løsning. Du kan også få reduceret elafgiften for forbrug over 4000 kWh per år. Desuden er der minimale vedligeholdelsesudgifter ved at have en varmepumpe. Der er i nogle tilfælde mulighed for at søge om tilskud til køb af varmepumpe hos energiselskabet.

Hvilken type af varmepumpe skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem et jordvarmeanlæg eller en luft til vand varmepumpe. Et jordvarmeanlæg udnytter varmen i jorden ved hjælp af slanger, der bliver gravet ned. Slangerne graves ned i jorden til lidt under en meter og kobles til det centrale varmesystem. En luft til vand varmepumpe henter energien fra luften udenfor. Der skal installeres en udvendig pumpe, som kan suge luften ind. Energien fra luften bliver omdannet til varme via en kompressor, som skal installeres indendørs i huset og forbindes med den udvendige pumpe. Dette kobles til det centrale varmesystem i huset, for eksempel til radiatorer eller gulvvarmerør. Gå altid efter en varmepumpe med energisparemærke. Om du skal vælge jordvarmeanlæg eller luft til vand varmepumpe afhænger af flere ting. Få råd og vejledning af en installatør. Ønsker du hjælp fra en erfaren elektriker Kolding? I så fald er der god mulighed for at få hjælp fra bl.a. el-installatør, Vagn O. Electric.