Når du skal lave en terrasse

Hvad skal du særligt være opmærksom på, når du skal lave din egen terrasse? Mange der skal lave deres egen terrasse, løber tit ind i nogle udfordringer.

Det er alt lige fra:

  • Placering
  • Størrelse
  • Materialevalg
  • Udseende
  • Højde
  • Trappe
  • Rækværk/gelænder
  • Prisen

Placeringen af din terrasse er yderst vigtig, for hvad er det du vil opnå med din terrasse. Er det for at kunne ligge og slikke sol? Så skal terrassen ikke placeres hvor solen ikke kommer så meget. Er det for at kunne bruge den til at sidde ude og hygge sig på? Så skal den placeres hvor der kan være lidt skygge af naturlige årsager, eller også skal du bygge det til på din terrasse, med mindre du er tilhænger af parasoller. Placeringen spiller også en rolle i forhold til om den kommer til at ligge tæt ud mod vejen. Det er ikke alle der bryder sig om at folk kan kigge ind på terrassen, mens man spiser sin lækre grill-mad.

Størrelsen af din terrasse er også et spørgsmål om hvad du skal bruge den til. Er det et formål, så behøver den måske ikke være så stor, men har du i tankerne at det skal være til flere formål (sole sig, hyggehjørne, spise ude plads eller evt et udekøkken), så skal terrassen jo have en pæn størrelse så du kan have plads til det hele. Så gør dig nogle tanker om hvilket/hvilke formål din terrasse skal have inden du bygger den.

Materialevalget er også vigtigt, og tit er det et temperamentsspørgsmål. Det kan også være at materialevalget nærmest giver sig selv, hvis det passer ind i husets stil.

Det der er vigtigt er når man træffer beslutningen om materialevalget, at man så får tænkt over de hvordan man kommer videre. Er det for eksempel en beton terrasse, så hjælper det ikke noget hvis ikke man har støbt rør ned til rækværk, hvis det er det man ønsker. Det samme gør sig gældende for en træterrasse, hvis underlaget ikke er godt nok, så kan du møde udfordringer i nogle af de næste steps på vejen til din terrasse.

Udseendet er nok det som mange går rigtigt meget op i, hvilket jo egentligt er forståeligt nok. Det er jo udseendet af terrassen som folk lægger mærke til, og ikke så meget opbygningen. Derfor er det vigtigt hvordan din terrasse kommer til at se ud. Inden du går i gang, skal du gøre dig nogle tanker om hvordan du forestiller dig terrassen kommer til at se ud. Dan dig nogle billeder af andre terrasser du har set, som du tænker du kan gøre brug af på din egen.

Højden på terrassen skal du også tænke over. Skal terrassen bygges til et hus der ligger oppe i niveau, så skal man tænke over, om terrassen skal hæves op til huset, eller om du vil have en trappe der går ned til terrassen. De fleste vil jo også gerne have en udgang fra terrassen, og ned i haven, så hvis dit hus er oppe i niveau, så skal du jo vælge om hvor trappen skal være.

Trappen som der måske skal være til din terrasse, skal jo også være god at gå på. Den må ikke være for stejl, eller have for små trin. Den må heller ikke have for store trin, og være for flad, for så bliver den heller ikke god at gå på.

At lave en trappe er lidt en videnskab, men frygt ikke, der er massere at hjælp at hente.

Rækværk/gelænderet er jo en nødvendighed hvis terrassen kommer op i højden. Sådan noget skal planlægges inden du kommer for langt i processen, ellers kan det være for sent. Måske ikke for sent, men så kræver det en sikkert en større operation for at lave det om. Så gør dig selv den tjeneste at forbered opbyggelsen af din terrasse.

Ønsker du at læse mere om hvordan man laver en træterrasse, så kan du læse artiklen Lav din egen terrasse

Prisen Inden du starter dit byggeri er det en god ide at have styr på prisen, bliver det for dyrt og du løber tør for penge undervejs, så bliver det en kedelige omgang. Det resultere nemlig i, at du ikke kan gøre dit byggeri færdigt. Hvis du er i tvivl om hvor vidt pengene rækker, så kan du altså finde et passende lån på spumanti.dk, det giver din hovedpine noget lindring,