Tilskud til hulmursisolering er lukket – overvej andre energirenoveringer

I juni 2017 har energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt (V), indgået en aftale med energibranchen om, at der skal lukkes ned for tilskud til hulmursisolering for altid. Det er allerede trådt i kraft, hvorfor det ikke længere er muligt at få tilskud til isolering af din hulmur. Det betyder, at hvis du har intentioner om, at skulle energirenovere din bolig og i denne forbindelse ønsker at søge om et tilskud, så bør du søge i retning af en andre energirenoveringer.

 

Hvorfor er tilskudsordning til hulmursisolering lukket?

Årsagen til, at der er blevet lukket ned for dette tilskud er, at ordningen har været under massiv kritik. En særkontrol afslørede i marts 2017, at der var fejl i intet mindre end 37 ud af 62 sager om tilskud til hulmursisolering. Til en start medførte det midlertidigt stop, men i løbet af juni blev det dog slået fast, at ordningen skulle lukkes permanent. Der har været flere tilfælde af decideret fusk, som har kostet boligejerne penge og derfor lukkes der ned for ordningen.

 

Hvilke andre energirenoveringer bør jeg overveje?

Heldigvis findes der mange andre energirenoveringer og -forbedringer, du kan udføre i og på din bolig. Det kan dog være svært at vurdere, hvilken type af renovering, du skal give dig i kast med. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit endelige mål. Vil du mindske varmetabet, så bør du vælge en form for isolering, mens der kan være fordele ved at fokusere på andre energirenoveringer, hvis du vil mindske CO2-udslippet, nedbringe din varmeregning eller lignende. Renovering kan være en bekostelig affære til at starte med, men på sigt kan du spare penge på varmeregningen. Undersøg eventuelt, om det er en mulighed for dig at optage et lån, så du kan finansiere renoveringen.

 

Opnås der igen for tilskud til hulmursisolering?

Som der er givet udtryk for ovenfor, så er der lukket permanent ned for ordningen. Det er ikke afvist, at det genåbnes i fremtiden, men det er dog ikke noget, der er på dagsordenen i øjeblikket. Derfor er det – med garanti – også noget, der kommer til at vare mange år, hvis det bliver aktuelt igen. Derfor bør du ikke vente på dette, men i stedet vælge at søge i retning af andre energirenoveringer.