Spar på varmeregningen ved at efterisolere

Når du efterisolerer dit hus, så kan du se det på varmeregningen, da huset bliver bedre til at holde på varmen. Derudover får du også et bedre indeklima, hvor temperaturen vil være mere jævn, og huset stiger i værdi. Der er derfor gode grunde til at få efterisoleret dit hus.

 

Hvilke huse skal efterisoleres?

Det er ikke kun de gamle huse, som trænger til efterisolering, det kan også være nyere huse, som ikke har mange år på bagen. At efterisolere betyder enten at lægge ekstra isolering i konstruktionerne i huset, hvis der allerede er isoleret, eller at der isoleres steder, der ikke før har været isoleret.

 

Huset kan efterisoleres i det, som skærmer boligen af for vind og vejr. Det vil derfor være vinduer, tag og vægge. Loftet er det første, man skal starte med at isolere, da det er her en stor procentdel af varmetabet sker. Derudover er det godt at isolere der, hvor det er nemt at komme til, dvs.:

  • Loftet
  • Vægge – indervægge (også skråvægge) og ydrevægge
  • Skunk
  • I tagkonstruktionen

 

Derfor skal du vælge en professionel til at efterisolere din bolig

Det kan lyde meget simpelt at isolere sit hjem, hvilket det også kan være. Dog er der nogle ting, der er vigtige at være opmærksomme på, så du ikke står med store problemer.

 

Hvis ikke du efterisolerer byggeteknisk korrekt, så kan du få problemer med fugt og kuldebroer, det betyder, at hvis isoleringen ikke er tæt nok, så bliver der koldt.

 

Du skal derfor være meget påpasselig, så du ikke får fugtskader, som kan gøre stor skade på huset både på kort og lang sigt. Hvilket som en af de store konsekvenser kan føre til skimmelsvamp. Hvis du selv vælger at efterisolere, og der opstår en skade, så kan det også have konsekvenser ift. din forsikring, og hvad du kan få betalt derigennem.

 

Når du skal have lavet isoleringsarbejde, kan det derfor være en fordel at få en tømrer ud, som kan klare opgaven. Så slipper du for at bekymre dig om, du har gjort det korrekt.

Flere virksomheder er tilknyttet Byg Garanti f.eks. Tømrer og Snedker, der ligger i Vejle, det betyder at hvis der opstår fejl, så har du et sted at henvende dig, hvor de tager sig af din sag.