Går du med overvejelser om at udskifte taget på dit hus, kan der måske være noget at hente ved også at kaste et blik på loft- og tagisoleringen. Et gammelt ordsprog lyder nemlig: ”Penge sparet er penge tjent”, og der er næppe nogen, der er uenige i, at det er rart at kunne spare penge, særligt på noget så trivielt som en varmeregning. Her kan det være relevant at lave et grundigt eftersyn af din tagkonstruktion, loft og isolering – for op mod 12% af husets varme og energi forsvinder nemlig ud gennem taget.
Nyt eller gammelt?
Opdager du, at taget er utæt og er begyndt at trække vand og fugt, så er det på tide at skifte eller reparere tagbelægningen. Et nyt tag på huset får uden tvivl husets værdi til at stige, og hvis du samtidig har øjne på isolering og efterisolering, vil det give huset merværdi og også grønne tal på varmeregningen. Men også i forhold til hjemmets indeklima vil efterisolering give pote, da det mindsker risikoen for skimmelsvamp og råd.
I forbindelse med tagskift og isoleringstjek er det desuden nødvendigt at tjekke Bygningsreglementets krav for at sikre, at du lever op til de nuværende energikrav til isolering og efterisolering – kravene kan nemlig være blevet lavet om, siden huset i sin tid blev bygget. Derudover skal der tages stilling til, hvilken type efterisolering der passer til netop dit hus, om taget skal isoleret ude fra eller på loftsiden. Her er det værd at tage de fagkyndige med på råd og hos http://www.dansktagbyg.dk kan du læse mere om energiløsninger og isolering, samt få råd om de forskellige tagtyper.
Men at anlægge nyt tag er en bekostelig affære, og det kan være en jungle at finde hoved og hale i, hvilken type tag du skal vælge. Et fælles træk for de forskellige typer af tag er, at de generelt har lang levetid.