Går du ligesom mange andre her op til vinter og overvejer at efterisolere dit hus. I så fald vil der ved sådan en renovering være en række fordele som du kan benytte dig af, dette vil i høj grad være til at mærke på pengepungen og måske også den bedste investering du til dags dato har gjort.
Nedenstående er de tre vigtigste fordele ved at isolere dit hus ordentligt!
- Bedre indeklima
I det væggene eller i hvert fald noget i dit hus bliver bedre isoleret, vil huset ikke være koldt og du vil opleve, at du slipper for følelsen af at noget trækker. Herudover er huset nemmere at varme op og også nemmere, at holde en konstant temperatur i, selvom vejret udenfor ændre sig markant.
- Større hus-værdi
At energioptimere din bolig vil også alt andet lige få værdien på dit hus til stige. Jo bedre miljømærkning desto højere værdi vil dit hus få. Så udover at du med en energirenovering vil spare på de variable udgifter kan det altså også være en investering, som du i sidste ende måske endda kan tjene på.
- Lavere varmeudgifter
Udover energiforbruget bliver lavere fra første dag energirenoveringen er færdig, vil varmeudgifterne også tilbagebetale sig selv over få år. Herudover udbetaler energiselskaberne også et energitilskud på baggrund af de optimeringer du udfører på huset (OBS -hvis du få søgt om dette energitilskud!)
Du kan få hjælp til at finde det bedste lån til renoveringen her.
Hvor bør jeg undersøge mit hus for efterisolering?
Lofter og tag
Lofter og taget siges at resultere i op til 30% af det samlede varmetab. Få derfor tjekket kravene og isoleringstykkelser i forhold til de forskellige slags isoleringsmaterialer du bruger. Bruges der eksempelvis Rockwool kan du google på den ”den lille lune” og finde hvad der anbefales til lige netop den tagkonstruktion hvori du skal til at efter isolere.
Vægge og vinduer
Ved at skifte fra u isolerede vægge eller dårlige vinduer til velisolerede vægge og gode vinduer, er der op til 70% at spare på varmeudgifterne. Igen kan du kigge efter isoleringstykkelser til den givende vægkonstruktion ved brug af Rockwool isolering på ”den lille lune”. Udover nye vinduer kan være med til at ændre husets æstetiske udtryk, kan udskiftning af vinduer også være med til at sparer dig op til 45% på varmeregningen (her er der kun taget eksempel i et typisk 60’er parcelhus). Skal du skifte vinduer kan det anbefales at få en vinduesekspert ud at kigge og komme med råd til, hvor, hvilke type vinduer skal sidde for at udnytte solens energi, for både den udgående og indgående energi bedst muligt. Bestiller du dine vinduer igennem en leverandør vil denne konsultation ofte være en gratis serviceydelse fra deres side.
Isoleringstyper
Inden du går i gang med at isolere dit hus bør du kende dine muligheder for isoleringstyper. Som der er refereret til ovenstående er der Rockwool, hvilket er lavet ud af stenuld som også er bevist til at være rimelig brænd sikker. Herudover er der også glasuld. Denne type isolering er også set mange steder og er også en god isolator. Dog taber den til stenulden når det kommer til brand sikkerhed. En af de nyere tiltag i byggebranchen er så papir uld. Ikke nok med at papir uld er mere miljøvenligt, siges papir uld også at være en ligeså god isolator som stenuld eller glasuld. Herudover indeholder papir uld kemikalier som mindsker levetrivslen for skadedyr som mus eller rotter, hvilket alt andet lige er godt for dig. Har du et loftrum som skal isoleres gør papir uld det også nemmere og ikke mindst mere tæt! Dette skyldes at du kan sprøjte papirisolering ind og det vil ligge sig helt tæt omkring hanebåndsbjælkerne og sikrer, at der ikke bliver skabt kuldebroer.
Igennem denne artikel håbes det, at du har fået indblik og ikke mindst selv kan se ”x” antal vigtige fordele ved at efterisolere dit hus. Du kan eventuelt starte med en termografi måling for at finde ud af hvor dit hus har det største udslip og dermed finde frem til hvor behovet er størst for efterisolering. Termografimåling er et kamera du selv kan købe som registrere infrarød stråling. Der hvor der er det største udslip, altså der hvor husets overflade er koldest er farven blå og der hvor den er varmest er farven rød eller gul.