Skal du lægge nyt gulv? Husk underlagsplader inden gulvet lægges

Der er mange ting, du skal huske på, når du lægger gulv. Derfor er der også mange, der vælger at lade en professionel om arbejdet. Vælger du alligevel at gøre det på egen hånd, så er det vitalt, at du allokerer tid til at forberede dig nøje. Uden den rette forberedelse kan resultatet gå fra perfekt til fallit på få sekunder.

En stor del af de danskere, der beslutter sig for at lægge gulv på egen hånd har en vis erfaring med gør-det-selv-arbejde. Det er typisk et plus, da det kræver, at du har hænderne skruet rigtigt på. Hvis du har planer om at lægge dit eget gulv, så er der særligt én ting, du skal være opmærksom på: underlagsplader.

Mange glemmer – desværre – underlagspladerne

Der er mange, der har en tendens til at glemme underlagspladerne. De tror, at de sagtens kan lægge deres gulv direkte på fundamentet. Der er op til flere grunde til, hvorfor det er noget, du hurtigt kommer til at fortryde. Derfor er det også vitalt, at du lægger underlagsplader, inden du giver dig i kast med gulvet selv.

Én ting er, at det vil blive uhyre koldt at gå på gulvet, da der ikke er nogen form for isolering under, hvis du har lagt dit gulv direkte på fundamentet. Noget helt andet er dog, at du kan risikere, at du i sidste ende vil stå med et skævt gulv, fordi fundamentet ikke er støbt helt plant og du har undladt at lægge plader under.

Underlagsplader er en god investering

Nogle ved også godt, at det er en god idé at lægge underlagsplader under deres gulv. De følger dog, at det er en stor investering og derfor undlader de at gøre det. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en dum idé og at sådanne plader er en rigtig god investering, hvis du er ved at lægge et nyt gulv i boligen.

Hvis du har et begrænset budget, så kan du i stedet vælge at spare lidt ekstra op eller i stedet finde et gulv, der en kende billigere. Uanset hvad, så er det dumt, at du sparer på underlagsplader. Er det noget, du er på jagt efter, så kan du finde et yderst stort udvalg af underlagsplader til alle gulve hos Gefion Profiler.