Nyt tag? Derfor skal du vælge eternittag

Eternittaget vinder frem som foretrukken tagtype på mange danske huse, og det er med god grund. Det stærke eternit, der egentligt har det mere tekniske navn fibercement, er kendt for både kvalitet og styrke, hvilket har gjort det til et oplagt valg på mange danske hjem, da man som forbruger får et stærkt tag til en god pris, ligesom designet passer vores skandinaviske boligstil.

Et eternittag ses både som bølgeeternit og som skifereternit.

Bølgeeternit er nok den hyppigste anvendte, da det er den, vi kender fra parcelhuse, villaer, virksomheder m.m. Typen er populær, da det har samme udseende som et traditionelt tegltag, men koster betydeligt mindre.

Skifereternit er flade plader i en konstruktion, som er firkantet med en helt glat overflade. Det design gør, at de tit bruges på arkitektbygninger.

Fordele og ulemper ved eternit

Der er mange fordele ved at anvende et eternittag. Tagtypen holder typisk i hele 30 år, hvilket skyldes fibercementens førnævnte egenskaber i form af styrke og kvalitet. Taget er derudover nemt at lægge for håndværkerne, og så er det tilmed velegnet til vores danske vejrforhold.

De eneste ulemper ved tag af denne type er, at der skal tages hurtig hånd om skader, da man ellers risikerer at få fugtproblemer relativt hurtigt. Dertil skal taget også gøres rent, da der ellers kan sætte sig mos og alger, men det er ikke udelukkende en ulempe, der er gældende for kun eternittage.

Gode energibesparelser på nyt eternittag

Har du et ældre og utæt tag, vil du opleve gode energibesparelser ved at skifte det med et nyt eternittag. Denne tagtype regnes for at være 100 % tæt, ligesom den er svær at nedbryde, da det egner sig til vores klima. Kombineret med almindelige gode isoleringsforhold i boligen vil det derfor være godt for indeklima og varmeregnskab at have et nyt tag.

Der er IKKE asbest i moderne eternit

Hvis du fravælger et eternittag på grund af asbest, er det fordi, du lytter til en gammel fordom. I dag har eternittage ikke skyggen af asbest, selvom de frem til 1988 blev fremstillet med netop det materiale i blandingen. Det hører dog en fortid til, og i dag kan du være helt tryg i din beslutning om at vælge denne løsning.