Har du et gammelt hus, og er dine vægge meget kolde og varmeregninger skyhøje? Så lyder det som en problemstilling vedrørende fugt i hulmuren. Læs med herunder for at blive klogere på efterisolering af hulmur.
Hulmursisolering – puster nyt liv i dit hus
Mange folk kommer på et eller andet tidspunkt til at skulle efterisolere hulmuren i deres hus. Dette er særlig nødvendigt i huse som har mange år på bagen. Dette skyldes, at isolering i huse fra 80’erne og nedefter har en meget dårligere isolering, som følge af nogle lettere regler og krav for isolering, i modsætning til i dag.
Hvis du skulle undre dig, så er hulmuren dét rum mellem husets ydre og indre væg. Det er hér, at der dannes fugt, hvis ikke det er effektivt isoleret. Fugt dannes over mange år, selvom nogle oplever, at fugten pludseligt dukker op. Men det er altid godt at være på forkant, og det kan du være ved at bestille et isoleringstjek hos en autoriseret isolatør. Hvis du lader lang tid passere uden nogen handling, så kan der dannes så meget fugt, at efterisoleringen bliver meget dyr eller umulig.
Vær opmærksom på alarmklokkerne
Som tidligere nævnt, hav altid et isoleringstjek i tankerne. Men det behøver ikke at ske hvert halve år eller hvert år. Du kan jo også vurdere, om husets alarmklokker er i gang til dagligt.
Mange folk, som har fugt i deres hulmur, oplever som regel at deres vægge er iskolde og at de får den ene høje varmeregning efter den anden. Andre oplever som regel også, at det trækker voldsomt udefra samtidig med at de har et yderst dårligt indeklima. Det er de hyppigste tegn på fugt i hulmuren. Hvis disse alarmklokker begynder at vise sig samtidig med at huset er gammelt, så kan du vide dig sikker på at der er betydelig fugt, og dermed bør du kontakte en autoriseret isolatør.
Hvordan foregår det?
De fleste autoriserede isolatører anvender papiruld til isolering. Denne løsning er miljøvenlig idet, at papiruld består af et utal af gamle aviser bl.a., som bliver genanvendt i denne proces. Denne løsning er samtidig også allergivenlig. Derudover, er det også en løsning som er fornuftig hvad angår omkostninger. Papiruld er populært da det er miljøvenligt og ikke mindst danner en fuld og komplet isolering af hulmuren. Ydermere, kan denne papiruld blot blæses ind i hulmuren, uden risiko for skader. Nogle isolatører anvender også stenuld, glasuld samt EPS med grafit.
Få et konsulentbesøg helt gratis
Hvis du står og mangler hjælp til at komme videre i processen og tale med en professionel vedrørende din hulmur, så kan du tage kontakt til Halbergs – her kan du få en kvalitetsfuld, effektiv og miljøvenlig efterisolering af hulmur.