Nyt liv i dit gamle hus

Bor du i et gammelt hus, som trænger til lidt nyt liv? Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan forbedre huset, udvendigt såvel som indvendigt.

Dit hjem er din base. I hjemmet skal du gerne føle dig godt tilpas, så du kan lade op og få fornyet energi. Det kan være svært at overkomme et større byggeprojekt, selvom du måske drømmer om at totalrenovere din bolig. Men bare rolig. Langt mindre kan gøre en stor forskel, og med få ændringer kan du spare penge og give boligen et løft. Du kan starte med at se på boligens stand.

  • Trænger der til at blive malet?

  • Er der huller i muren, som bør repareres?

  • Hvordan er huset isoleret – og er der penge at spare her?

  • Er der problemer med taget?

  • Hvordan står det til med vinduer og døre?

Et gammelt hus sluger ofte langt mere varme, end det er nødvendigt. Især i ældre huse er der mange besparelser ved efterisolering. Udover at besparelser kan ses på kontoen, gavner efterisolering i høj grad miljøet via CO2-reduktion. Selv hvis du bor i et nyere hus, er der måske også penge og klimasamvittighed at spare ved at få huset efterisoleret. Næsten alle huse kan nemlig sænke energiforbruget ved efterisolering.

I et gammelt hus er der også rig mulighed for at skabe liv ved at tænke lidt kreativt. Ved at vælge nogle skæve løsninger kan du skabe en unik bolig med et personligt særpræg. Du kan eksempelvis vælge at male døre og vinduer i en sprudlende farve, der giver et huset et nyt udtryk. Hvis du har grønne fingre, eller godt kunne tænke dig at få det, er det også oplagt at plante krukker og kummer omkring huset og ved indgangen. På den måde skaber du liv og byder gæster velkommen med et væld af levende grønt og blomster.