Få en bedre energiomsætning med nyt eternittag

Et eternittag er et tag af bølgeplader, som i dag fremstilles af en blanding af beton og cellulose, som giver en stærk og let tagplade. Et eternittag er udviklet til at modstå selv de værste vejrmæssige påvirkninger, som for eksempel storm, skybrud og uanede mængder af sne. Det er et godt kompromis mellem pris og kvalitet af to overordnede grunde. Den første grund er, at eternittage kan holde i over 20 til 30 år, oftest meget længere. Det skal derfor ikke skiftes ud særlig tit. Den anden og måske vigtigere grund er at eternittage er én af de eneste tage, der er helt tætte, og derfor sagtens kan lægges uden at montere et undertag først – selv når der er tale om tage med lav hældning. Det betyder, at udskiftningen af et eternittag ikke koster en bondegård, da det udelukkende er tagpladerne, der skal skiftes ud.

Eternittaget har været meget omtalt, fordi de gamle eternitplader indeholdt asbest, som er aldeles sundhedsskadeligt. Der er i dag mange ældre asbestholdige eternittage, der trænger til at blive udskiftet, og da asbest er så sundhedsskadeligt, som det er, er der meget høje krav til, hvordan man bedst fjerner et gammelt eternittag. Du skal derfor især være opmærksom på dit eternittags alder, når du vælger at skifte det ud. Disse asbestholdige eternitplader produceres dog ikke mere i dag pga. sundhedsskaden.

Der er flere gode grunde til at skifte et eternittag ud. Én grund er at dit eternittag er over 20 år gammelt. Eternittage kan som nævnt holde i 20 til 30 år eller derover. Hvis dit tag er ved at have nået den alder, er det en god idé at tænke på at få det skiftet ud, så du undgår problemer med eventuelle skader, du ikke har bemærket endnu. En anden grund er, hvis du har mistanke om, at dit tag er utæt. Hvis et utæt tag får lov til at stå for længe uden reparationer eller udskiftning, kan det blive en meget dyr fornøjelse at få taget skiftet ud, da du skal betale for meget mere end blot det nye tag. Sørg derfor for at skifte dit eternittag ud inden det er for sent. En tredje og sidste grund er, at et nyt eternittag giver en bedre energiomsætning, da et eternittag er et meget tæt tag. Du kommer derfor ikke at opvarme for mere end der er behov for.